Nog niet gereed maar het begin is er.
Mijn kip verwerkings plaats
- buldog
- Berichten: 7075
- Lid geworden op: 11 apr 2005 22:36
- Land: Friesland
- M/V: M
- Locatie: (Frl)
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
Komt daar nog een water en afvoer aansluiting ?
Ik weet niet of je het van ver weg moet halen maar mij zou dat wel handig lijken.
Ik weet niet of je het van ver weg moet halen maar mij zou dat wel handig lijken.
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
Een water aansluiting is vanaf het aanrecht 4 stappen naar achteren.
Er komen boven het aanrechtblad (tegen het dakje aan) 2 slangaansluitingen,
zodat je de kip kan schoonspuiten tijdens het schoonmaken.
Om het op het riool aan te sluiten dan moet ik ieder geval een 20 meter lange
geul gaan graven. Maar ik heb geen idee waarheen. Hier klopt namelijk niets
wat op de tekeningen van het huis staan.
Er komt een ton van 50 liter onder te staan.
Als die vol is dan rij ik hem weg met een steekkar.
Riool aansluiting was handiger geweest.
Er komen boven het aanrechtblad (tegen het dakje aan) 2 slangaansluitingen,
zodat je de kip kan schoonspuiten tijdens het schoonmaken.
Om het op het riool aan te sluiten dan moet ik ieder geval een 20 meter lange
geul gaan graven. Maar ik heb geen idee waarheen. Hier klopt namelijk niets
wat op de tekeningen van het huis staan.
Er komt een ton van 50 liter onder te staan.
Als die vol is dan rij ik hem weg met een steekkar.
Riool aansluiting was handiger geweest.
- Ruben
- Berichten: 4993
- Lid geworden op: 09 okt 2002 10:04
- Land: Belgie
- M/V: M
- Locatie: Geel
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
Zelf doe ik het wassen altijd in de keuken. Vind ik hygiënischer dan iets wat altijd buiten staat en zeker met warm weer heb ik ze graag zo rap mogelijk binnen (frisser + geen vliegen). Heb tijdens het slachten wel altijd een bak water met zeep bij mij staan om tussen de verschillende stappen ("vuil gedeelte" met poten en vleugels afsnijden en villen en "proper gedeelte" met billen en borsten van karkas snijden) mijn handen, mes en tafel volledig af te kuisen.
Als ik niet meer in dit huurhuis woon, komt er zeker ook zo'n wasbak buiten. Als er nu kippen voor tentoonstelling gewassen moeten worden, moet dat ik de keuken en mijn vrouw vindt dat niet zo leuk
Als ik niet meer in dit huurhuis woon, komt er zeker ook zo'n wasbak buiten. Als er nu kippen voor tentoonstelling gewassen moeten worden, moet dat ik de keuken en mijn vrouw vindt dat niet zo leuk
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
Hier doe ik alle handelingen aan de kippen.
Eenmaal het binnenste eruit dan even schoolspoelen en dan gaan ze
de ton in. Ton gevuld met water van 7 graden.
Alles gereed dan worden alle kippen uit de ton gevist en
worden ze in de keuken nogmaals afgespoeld en daarna gelijk verpakt.
Eenmaal het binnenste eruit dan even schoolspoelen en dan gaan ze
de ton in. Ton gevuld met water van 7 graden.
Alles gereed dan worden alle kippen uit de ton gevist en
worden ze in de keuken nogmaals afgespoeld en daarna gelijk verpakt.
- Ruben
- Berichten: 4993
- Lid geworden op: 09 okt 2002 10:04
- Land: Belgie
- M/V: M
- Locatie: Geel
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
Dan heb jij een betere koudeketen dan ik
Hoe hou je het water op 7°C? Ik vermoed emmer kraantjeswater met een hoop ijs in?
Hoe hou je het water op 7°C? Ik vermoed emmer kraantjeswater met een hoop ijs in?
Re: Mijn kip verwerkings plaats
RH
Als je nu een ijskast ernaast plaatst ,en daar de kippen in koel houd na het slachten tot ze binnen afgespoeld en verpakt worden.
Wanneer je geslachte kippen verkoopt moet je ook rekening houden met hygiene,en allemaal in water bewaren ????
ivm bacterien
je hoeft enkel de ijskast de vooravond van het slachten op te zetten.
Ik laat mijn kippen slachten aan 1.25€/10stuks vanaf 30st/1€
Als je nu een ijskast ernaast plaatst ,en daar de kippen in koel houd na het slachten tot ze binnen afgespoeld en verpakt worden.
Wanneer je geslachte kippen verkoopt moet je ook rekening houden met hygiene,en allemaal in water bewaren ????
ivm bacterien
je hoeft enkel de ijskast de vooravond van het slachten op te zetten.
Ik laat mijn kippen slachten aan 1.25€/10stuks vanaf 30st/1€
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
Mijn idee was een ijsblok van 40 x 40 cm in een ton met water te doen.
Maar ik heb nog een vrieskist over, die zou ik ook nog kunnen gebruiken.
Thanks voor het meedenken
Maar ik heb nog een vrieskist over, die zou ik ook nog kunnen gebruiken.
Thanks voor het meedenken
- dewoldhoeve
- Berichten: 1285
- Lid geworden op: 16 mar 2009 14:12
- Land: nederland
- M/V: M
- Locatie: westerwolde
Re: Mijn kip verwerkings plaats
RH schreef:Hier doe ik alle handelingen aan de kippen.
Eenmaal het binnenste eruit dan even schoolspoelen en dan gaan ze
de ton in. Ton gevuld met water van 7 graden.
Alles gereed dan worden alle kippen uit de ton gevist en
worden ze in de keuken nogmaals afgespoeld en daarna gelijk verpakt.
En dan? Hoelang laat je ze besterven. En hoe verpak je ze?
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: Mijn kip verwerkings plaats
De kippen gaan op 1 na gelijk de vriezer in.
Die ene 2 a 3 dagen in de koelkast en dan eten.
De eerste keer zal ik het wel ik diepvrieszakken verpakken.
Daarna ga ik op zoek naar een vacuümapparaat.
Die ene 2 a 3 dagen in de koelkast en dan eten.
De eerste keer zal ik het wel ik diepvrieszakken verpakken.
Daarna ga ik op zoek naar een vacuümapparaat.
Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten