Eerste hanen geslacht
Re: Eerste hanen geslacht
Ik vil alles (en gaat ook de pan in, natuurlijk).
Re: Eerste hanen geslacht
Ik pluk alles, ik vind blote kip te droog, het velletje (liefst knapperig) bepaalt nou juist de sappigheid en smaak. Maar met Brahma's ben ik helemaal klaar wat consumptie betreft, ga over op meer vleesgerichte rassen. Als ik de kans nog krijg.
-
- Berichten: 656
- Lid geworden op: 13 feb 2010 19:15
- Land: nl
- M/V: M
- Locatie: kruisland nb
Re: Eerste hanen geslacht
ook alles villen, behalve oude dieren! die worden gepluimd en richting soep.
maar ook alles in de pot
maar ook alles in de pot
-
- Berichten: 1518
- Lid geworden op: 04 sep 2011 17:08
- Land: Nederland
- M/V: M
Re: Eerste hanen geslacht
Villen is een stuk makkelijker en sneller.
Maar ik ben het met José eens: met vel braden geeft meer smaak.
Ik doe beide: goed doorgeruide en uitgegroeide hanen pluk ik meestal en de rest vil ik.
Voor de soep gebruik ik juist de oude hennen zónder vel, het wordt me anders te vet (dat ben ik van mezelf al genoeg ).
Hoe dan ook: eigen kip is altijd het lekkerst .
Maar ik ben het met José eens: met vel braden geeft meer smaak.
Ik doe beide: goed doorgeruide en uitgegroeide hanen pluk ik meestal en de rest vil ik.
Voor de soep gebruik ik juist de oude hennen zónder vel, het wordt me anders te vet (dat ben ik van mezelf al genoeg ).
Hoe dan ook: eigen kip is altijd het lekkerst .
-
- Berichten: 656
- Lid geworden op: 13 feb 2010 19:15
- Land: nl
- M/V: M
- Locatie: kruisland nb
Re: Eerste hanen geslacht
ja, nee, ik gebruik juist oude hennen/hanen met vel (die krengen zijn haast toch niet te villen!), ook hier weer voor de smaak en het vet schep ik er wel af.
ja inderdaad vet ben ik zelf al als rechtgeaarde BOURGONDIËR ...maar wel lekker
ja inderdaad vet ben ik zelf al als rechtgeaarde BOURGONDIËR ...maar wel lekker
- Ron
- Berichten: 8951
- Lid geworden op: 17 dec 2007 18:34
- Land: Duitsland
- M/V: M
- Locatie: Nedersaksen
- Contacteer:
Re: Eerste hanen geslacht
Het vet blijft hier in de kippensoep, dit geeft een heerlijke smaak er aan.
Bij braden wordt er jus van gemaakt.
Vet is de beste natuurlijke smaakmaker, zonde om er afscheid van te nemen
Bij braden wordt er jus van gemaakt.
Vet is de beste natuurlijke smaakmaker, zonde om er afscheid van te nemen
Re: Eerste hanen geslacht
En daarbij komt dat er in de "wetenschap" (zoals ze zichzelf zo graag noemen) tegenwoordig juist weer wordt herontdekt dat een mens gebaat is bij dierlijk vet. Wat al onze voorouders en de oudere generatie al lang wist natuurlijk. Er gaan steeds meer stemmen op dat al dat magere spul en die light-zooi juist welvaartsziekten in de hand werken. Gewoon bourgondisch genieten en vooral je niet druk maken is beter voor de rikketik dan al die zorgen of men wel mager genoeg eet. De stress van calorieën tellen raakt gelukkig weer uit de mode.
-
- Berichten: 656
- Lid geworden op: 13 feb 2010 19:15
- Land: nl
- M/V: M
- Locatie: kruisland nb
Re: Eerste hanen geslacht
lekker weer bloedworst op van eigen varkens...lekker vet, lekker ouderwets, lekker veel smaak
een beetje meer hondensport, en ook dat probleem lost zich op
een beetje meer hondensport, en ook dat probleem lost zich op
Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten