hallo,
ik heb de afgelopen 2 maanden wat vleeskuikens opgefokt voor de slacht.
ik kon nog niet slachten dus heeft een ex-beroepsslager het me uitgebruid uitgelegd en voorgedaan.
dus thuis aan de gang, en alles ging goed(had wel wt lang werk maar dat geeft niet)
dus volgende avond weer 2 gedaan maar toen ik het vel langs de poten los sneed was het gelijk al bloed, en er stak een bot uit de vleugel.
toen begon ik enorm te twijvelen of ik het wel goed had gedaan dus nog maar 1 gedaan. weer bloed vooral in de aders van de vleugeltjes zat nog bloed.
dus heb ik ze maar weggegooit wat ik heel erg zonde vond.
de bijl wasniet superscherp maar de eerste keer ging het prima dus had dat de 2de keer niet anders verwacht.
toch de bijl maar even extra scherp gemaakt en nu gevraagt of mn vader even wou helpen met het onthoofden.
ik pakte de kip bijj de poten en vleugels en mn vader hakte de kop eraf. de kop was niet helemaal los maar moest het laatste vel lostrekken.daarna geslacht en minder bloed, de poten en de file teminste, aleen de vleugeltjes weer.
wat doe ik verkeerd? de volgende keer ga ik het met een hakmes proberen. hebben jullie nog tips?
alvast bedankt!
bloed in vlees
-
- Berichten: 2260
- Lid geworden op: 13 mei 2012 11:50
- Land: Nederland
- M/V: V
- Locatie: Sprang-Capelle
Re: bloed in vlees
Als de kop eraf is (en of dat nu met een blijl, mes, zaag of weet ik wat gebeurd, als het maar zo snel mogelijk gebeurd zodat het dier er zo weinig mogelijk van voelt) laat je hem even leegbloeden (dat heb je gedaan neem ik aan) en dan kun je gewoon slachten.
Er blijft altijd wel wat bloed achter in aders en organen. Dat is heel normaal. Blij slachten hoort nu eenmaal bloed. Waarom zou je dan het vlees weggooien?
Er blijft altijd wel wat bloed achter in aders en organen. Dat is heel normaal. Blij slachten hoort nu eenmaal bloed. Waarom zou je dan het vlees weggooien?
Re: bloed in vlees
Ook ik zie hier het probleem niet...
- susiepolletje
- Berichten: 645
- Lid geworden op: 20 mei 2012 11:52
- Land: Nederland
- M/V: V
Re: bloed in vlees
Inderdaad er blijft altijd wel wat bloed achter, gewoon lekker opeten die kip. En de kip gewoon nog een poosje aan de pootjes aan een boomtak laten hangen en uitbloeden na het slachten. 10 minuten is al meer dan genoeg.
-
- Berichten: 2260
- Lid geworden op: 13 mei 2012 11:50
- Land: Nederland
- M/V: V
- Locatie: Sprang-Capelle
Re: bloed in vlees
Beetje offtopic.....maar Brahma, zou je je onderschrift een andere kleur kunnen geven, want het is echt niet te lezen.....
Re: bloed in vlees
waarschijnlijk heb je de stap van het leeglaten bloeden overgeslagen, due omgekeerd ergens ophangen, 'poten naar boven;
Re: bloed in vlees
kan je de kip ook alvast an de vleeshaak hangen te uitbloeden?
-
- Berichten: 2260
- Lid geworden op: 13 mei 2012 11:50
- Land: Nederland
- M/V: V
- Locatie: Sprang-Capelle
Re: bloed in vlees
Als het maar op z'n kop is
- Robevis
- Berichten: 5651
- Lid geworden op: 30 dec 2002 21:20
- Land: NL
- M/V: M
- Locatie: Leeuwarden
- Contacteer:
Re: bloed in vlees
Een beetje bloed is niet erg hoor.
- Kip La La
- Moderator
- Berichten: 22993
- Lid geworden op: 15 okt 2009 19:24
- Land: Nederland
- M/V: V
- Locatie: Veluwe
Re: bloed in vlees
Ik denk dat kip nu wel is leeggebloed na een jaar.
Omdat het om een oud topic gaat en de aanvulling niet spectaculair is gaat het topic op slot.
Omdat het om een oud topic gaat en de aanvulling niet spectaculair is gaat het topic op slot.
Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten