Pagina 1 van 264

Discussie: Kippen in de Bio-industrie

Geplaatst: 05 apr 2005 20:19
door fellam
{Edit Loes: let op de filmpjes in dit onderwerp zijn niet voor gevoelige zieltjes. Toch is dit gewoon de dagelijkse gang van zaken}


http://media.exbyte.net/media/videos/d4 ... f6aea2.wmv

Re: amai

Geplaatst: 05 apr 2005 20:34
door thrash
ZO'N DINGEN MAKEN MIJ DUS ENORM KWAAD EH!!!!!! :evil:

Geplaatst: 05 apr 2005 22:12
door Shirley
Wat gebeurd er met ze? Waarom is dat nodig?? :kots: :snipersmile:
Die beulen moeten er ZELF doorheen gaan! :bad-words:

Geplaatst: 05 apr 2005 22:19
door 007
Die kippen hebben geen mooie toekomst. Zij worden gevangen voor de slacht. Zo'n machine is echt een verschrikking. Maar ik twijfel of het een slechtere uitkomst is dan normaal. Normaal worden er namelijk mensen ingezet om de kippen te vangen. Zij moeten dan in het halfduister die kippen proberen te vangen. Als ze er een te pakken hebben worden ze bij de poten in de hand gehouden. Er worden dan op den duur meerdere kippen op de kop in de hand gehouden. Er breken dan af en toe wel wat pootjes van die kippen. Ik weet dus niet of deze machine iets breekt van de arme diertjes, maar de methode die ze normaal gebruiken is ook niet goed.
Arme, arme kipjes...

Geplaatst: 05 apr 2005 22:29
door honkoop
007 schreef:Die kippen hebben geen mooie toekomst. Zij worden gevangen voor de slacht. Zo'n machine is echt een verschrikking. Maar ik twijfel of het een slechtere uitkomst is dan normaal. Normaal worden er namelijk mensen ingezet om de kippen te vangen. Zij moeten dan in het halfduister die kippen proberen te vangen. Als ze er een te pakken hebben worden ze bij de poten in de hand gehouden. Er worden dan op den duur meerdere kippen op de kop in de hand gehouden. Er breken dan af en toe wel wat pootjes van die kippen. Ik weet dus niet of deze machine iets breekt van de arme diertjes, maar de methode die ze normaal gebruiken is ook niet goed.
Arme, arme kipjes...


Ben bang dat je gelijk hebt :cry:
Maar het is een verschrikking :cry:

Geplaatst: 05 apr 2005 22:36
door *Nick
Stomme commerciële maatschappij :(

Geplaatst: 05 apr 2005 23:18
door martin marcel
De Kolonels' Geheime Recept

Ingrediënten:
Kippen (nieuwsgierige, vriendelijke dieren die in sociale groepen leven, nesten bouwen, stofbaden en een sterk ontwikkeld moederinstinct hebben);

Wreedheid.
Bereidingswijze:
Verhonger de ouders en hak hun snavel af met een gloeiend heet mes.

Stop hun eieren in een broedmachine tot de kuikentjes uit het ei piepen.

Gooi ze met tienduizenden andere kuikens in een grote schuur.

NT Voer ze een hoge dosis antibiotica die helpt dat ze zo hard groeien dat ze vaak kreupel worden.

Houd ze 6 tot 7 weken in een met uitwerpselen bezaaide schuur en hoop dat ze niet sterven door verstikking, ademhalingsmoeilijkheden of hartaanvallen.

Als ze het overleven, grijp ze bij de benen prop met trossen tegelijk in kratten en laad met duizenden op de een vrachtwagen.

Rijd ze in de open vrachtwagen in weer en wind naar het abottoir, ook al sterven veel dieren onderweg.

Als ze levend het abattoir halen, hang ze dan aan hun dunne benen—die vaak al gebroken zijn—aan de lopende band. Poog hen door een waterbad te laten gaan voor een elektrische schok die hen al dan niet ongevoelig maakt voor de pijn die gaat volgen.

Snijd hen de keel door (probeer beide aderen te raken anders sterft het dier niet binnen vier minuten of komt wellicht weer volledig bij bewustzijn).

Gooi ze in kokend water om hun veren los te weken; zelfs als ze nog bij bewustzijn zijn of die net weer hebben herwonnen; de smaak wordt hierdoor niet aangetast.
Opmerking: Alle kippen voor Kentucky Fried Chicken worden geslacht voor ze twee maanden oud zijn, terwijl gewone kippen een leeftijd van over de tien jaar kunnen bereiken.
Help ons door Kentucky Fried Chicken aan te moedigen strikte wereldwijd dierenwelzijnseisen te stellen voor de dieren die gedood worden voor verkoop in hun restaurants:
Mr. N. Chaudry
Directeur KFC Holdings
Ferdinand Bolstraat 104
1072 LN Amsterdam
Tel.: 020 - 670 95 35

Geplaatst: 06 apr 2005 07:37
door cetinel
:shock: hoe verzinnen ze het.......
kippen oogst.....alsof het om graan gaat...en inderdaad de manuele methode heb ik ook es gezien en of die nou diervriendelijker zou zijn? NOT!
word er toch telkens weer niet goed van.....................

Geplaatst: 06 apr 2005 10:39
door *Nick
Het draait enkel om de winst, wat maakt het uit of de kippen lijden? Uiteindelijk worden ze toch maar opgegeten.

Geplaatst: 06 apr 2005 11:03
door dennis_pc-chicken
Schandalig en dan nog te bedenken dat mensen deze kippen nog WILLEN eten :evil: