kippenluik met timer?

Huisvesting, kippenhokken, zitstokken, legnest, giftige planten in tuin, ren, onderhoud, dichtmaken tegen rovers etc
Gebruikersavatar
JustKarin
Berichten: 2925
Lid geworden op: 19 apr 2011 15:57
Land: NL
M/V: V
Locatie: Drenthe
Contacteer:

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor JustKarin » 22 jun 2011 20:05

Ohhhhhhh SMELT
Stuur er twee hierheen alsjeblieft!!

Cin77
Berichten: 255
Lid geworden op: 01 mei 2011 19:35
Land: Nederland
M/V: V
Locatie: Bennekom

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor Cin77 » 22 jun 2011 22:32

Hahaha, lach me suf hier! En wat een lieve kippies flou flou!

Gebruikersavatar
Flou Flou
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 mar 2011 02:57
Land: Italia
M/V: V

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor Flou Flou » 22 jun 2011 22:42

Ik begrijp al niet hoe er eieren vanuit Oostenrijk (Ayam Cemani) naar Nederland goed overgekomen zijn en uitgebroed worden, maar 2 van deze kuikens STUREN ??? Zielig!!! Ik ben eigenlijk ook best zielig als ik gestuurd word, maar zou graag weer 's naar NL komen, is alweer anderhalf jaar geleden en daarvoor 13 jaar dat ik er niet geweest was, absolute cultuurshock :schrik: opgelopen daar. Komende keer ben ik wel beter voorbereid en zal 's even flink inslaan wat betreft kippenmedicijnen en voer en misschien wel een automatische hokopener met infraroodstraal-oog met timer als die dan al bestaat, en een webcam en de rest...

Gebruikersavatar
JustKarin
Berichten: 2925
Lid geworden op: 19 apr 2011 15:57
Land: NL
M/V: V
Locatie: Drenthe
Contacteer:

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor JustKarin » 22 jun 2011 23:17

Haha, ze proppen toch ook hele krokodillen in koffers? Of vierhonderd schildpadjes?
Kijk en dat kan nou weer wel met die mechanische ki.... ok ik hou mijn mond :blauwoog:

Gebruikersavatar
Flou Flou
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 mar 2011 02:57
Land: Italia
M/V: V

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor Flou Flou » 22 jun 2011 23:23

Is het echt de bedoeling dat ik hier vanavond onpasselijk gemaakt wordt? Het lukt al aardig. Enfin, ik ben dus geld, materiaal en alle handige items aan het verzamelen om inderdaad mega-luxe kippenverblijven te bouwen deze herfst. Ik hoor 't wel als je man al dan niet met zeebenen met een serieus plan komt als aanvulling op de hokopener om het guillotine-aspect op te lossen.

Gebruikersavatar
JustKarin
Berichten: 2925
Lid geworden op: 19 apr 2011 15:57
Land: NL
M/V: V
Locatie: Drenthe
Contacteer:

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor JustKarin » 23 jun 2011 11:20

Kan wel even duren, het duurt nog een week voor hij terug komt en dan ga ik eerst even 'met vakantie' (ik heb altijd werk-vakanties). Eerst nog even een fotoklus voor Hogeboom Vakantieparken voor ik weg mag (#OT).
Ik zal het idee vast in zijn hoofd zaaien, dan kan hij er lekker over filosoferen en kan het resultaat meteen in de kippenwinkelonline of hoe heet-ie ook weer.

Buff
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 jun 2011 11:38
Land: nederland
M/V: M

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor Buff » 29 jun 2011 22:53

Het luikje met bediening wordt verkocht door de dierenspecialist.nl en is van VSB

De VSB-hokopener wordt gemaakt door AXT-electronics.de . Hier vind je veel informatie. Er zijn andere systemen maar dit is toch wel de beste. Ik heb het ook speciaal voor de vakantie gekocht om de buren die toezicht houden te ontlasten.

Een paar dingen zijn goed om te weten.

Er zijn 2 uitvoeringen, op 220 volt of met batterijen. Batterijen werken altijd, tenzij de batterij (na 10 maanden) leeg is. Je krijgt geen waarschuwingssignaal. De 220 werkt altijd, tenzij de stroom uitvalt.

Wil je de opener uitbreiden met een timer kies dan voor de 220 volt. Bij deze opener kun je elke willekeurige timer gebruiken. Kies je voor de duurdere batterij-versie dan moet je ook de VSB-timer gebruiken.

In principe werkt de opener verticaal met een minimaal gewicht van 200 gr. Je kunt het ook laten schuiven, maar dan moet je werken met een contra-gewicht.

De 200 gr is omdat in het kastje vann de VSB-opener een veer-contact zit. Deze is voor de afstelling van de schuif. De schuif daalt of stijgt zolang er trekkracht op het flinterdunne, maar oersterke draadje staat. Is de schuif op de laagste stand dan stopt het automatisch. Is de schuif op de hoogste stand dan stopt hij eveneens automatisch. Je stelt eenmalig het koort in op de hoogste stand. Meer is het niet.

De dierenspecialist.nl levert voor 12,95 een metalen schuif met rail. Voordeel is dat metaal niet reageert op vocht en dat het automatisch de schuif onder spanning houdt. Hout werkt en kan klemmen.

Ik gebruik de schuif voor de toegang tot de kippenschuur waar het nachthok staat. De opener sluit ook het ventilatieluik van de schuur. Voordeel: er is weinig daglicht toetreding waardoor de haan later kraait. Voordeel 2 geldt voor de winter. Er komt geen koude lucht binnen in de nacht, terwijl er voldoende zuurstof is.

Verder opent dezelfde hokopener het ventilatie luik van het nachthok als de schuif smorgens omhoog gaat. Voordeel: het nachthok ventileert overdag door en heeft geen vervelende luchtjes.

Verder bestaan er andere systemen en mogelijkheden. Ik ben zelf in de electronica werkzaam, maar zelfs voor mij weegt niks op tegen de aanschaf van een kantenklaar VSB-systeem.

Andere simpele mogelijkheden.

1. Emmer met water via aquariumpomp op water. De pomp pompt het water van emmer1 over naar emmer 2 en na verloop van tijd is de emmer zo vol dat het hok open gaat.

2. Je koopt voor 25,00 op marktplaats een mechanisme van de garageopener. Je hebt dan wel een relatief grote motor en moet alles zelf zorgvuldig afstellen.

3. Je koopt op marktplaats voor weinig een rolluikje met motor en via Conrad-electronics twee schakelaars die zorgen dat de motor stopt als het hoogste of laagste punt is bereikt. Je moet dan ook nog een lichtsensor kopen.


Ik ben zeer content met de opener

Gebruikersavatar
Flou Flou
Berichten: 3743
Lid geworden op: 07 mar 2011 02:57
Land: Italia
M/V: V

Re: kippenluik met timer?

Berichtdoor Flou Flou » 01 jul 2011 00:42

Ik ben heel blij met deze uiteenzetting van verschillende manier van aanpak. Vooral de persoonlijke mening over het produkt heeft mij doen besluiten dat ik ook die en dan in veelvoud in NL in het bestelbusje ga laden.Mijn dank is groot!


Terug naar “Huisvesting”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten