Middel tegen verenpikken door treden

Ziekten, ongedierte, verwondingen en de rui.
Ook nagels/sporen/snavel/kammen/vleugels etc

Berichtdoor _Sandra_ op 07 okt 2009 04:56


Hallo allemaal,

Ik heb een hen die al bijna 2 jaar met een kale kop rondloopt. Rui helpt niet, veertjes die weer komen gaan er meteen uit. Ik zie geen kippen veren pikken.
Wat ik wel weet is dat ze nogal aan kan pappen met de haan en zich graag laat treden (gaat er zelf voor liggen). ik denk dat hierdoor de veertjes geen kans hebben van groeien. Heb al vanalles geprobeert.

Het middeltegen verenpikken... zou dat ook hierbij helpen? En welk middel is dat en waar is het te koop?

Alvast bedankt,
Sandra
_Sandra_
 
Years of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membership
 
Berichten: 237
Lid sinds: 12 sep 2007 13:03
Lokatie: Niederkruchten

Berichtdoor Jan Bollen op 10 okt 2009 06:04


Het middel tegen verenpikken is iets wat heel erg stinkt. Het is eigenlijk voor biggen dat ze elkaar de staart niet afbijten. Jammer genoeg niks aan te doen. Ik heb het hiet met een Ukkels baardkrieltje. Die moet eigenlijk een mooie baard hebben maar zijn echtgenote pikt al die veertjes weg.
Avatar gebruiker
Jan Bollen
 
Years of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membership
 
Berichten: 6877
Lid sinds: 24 sep 2002 21:15
Lokatie: Lanaken
M/V: M

Berichtdoor milan_ op 10 okt 2009 21:54


Dat middel tegen verenpikken helpt enkel wanneer het om kannibalisme gaat , dan eten ze de veren op. Bij treden van de haan gaat het niet om het kannibalisme maar om het andere... :gutgut: . Dus wat je kan doen is je haan even appart steken van de andere hennen tot de veren eraan groeien. Normaal gaat dan weer hetzelfde gebeurden...Als de hen dat leuk vind moet je haar laten doen , of meerdere hennen bijkopen zodat dit niet meer gebeurt.
Avatar gebruiker
milan_
Gebanned
 
Years of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membership
 
Berichten: 1267
Lid sinds: 29 juli 2009 21:14
Land: belgie
M/V: M

Berichtdoor Sigrid op 11 okt 2009 13:18


Die skinhead kippen blijven kaal ook al steek je er 100 anderen bij, ze is nou eenmaal een 'lekkere kip' voor de haan dus hij blijft haar treden. Heb hier hetzelfde. Ik vind ze met een kaal achterhoofd niet aantrekkelijk, maar zoals ik eerder schreef, ze heeft wel een lekkere plofkont.
Sigrid
 
Years of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membershipYears of membership
 
Berichten: 1769
Lid sinds: 24 nov 2006 18:41
Land: Nederland
M/V: V


Keer terug naar Kippenziekten, verwondingen, ongedierte rui etc