Een veelzijdige azijn.

Alles over kippenvoeding, water, drink/voerbakken en aanverwante zaken
Gebruikersavatar
itam
Berichten: 581
Lid geworden op: 21 feb 2011 20:51
Land: Nederland
M/V: V

Een veelzijdige azijn.

Berichtdoor itam » 01 jul 2012 02:07

Misschien heeft iemand hier iets aan?
Ik gebruik een azijn waar alles in zit: "Appelazijn Knoflook Honing".
Gemakkelijk in gebruik en de goede voordelen van alles.

Deze complete azijn wordt eigenlijk verkocht voor paarden maar ook ideaal voor kippen natuurlijk.
En gemakkelijk in gebruik met een pompje op de jerrycan.
Ik gebruik -> per liter water-> 1ste dag 1 pompje, 2de dag 2 pompjes en de 3de dag 3 pompjes azijn toegevoegd.
Dan 4 dagen gewoon water. 1 keer pompen is 5ml.

Ik citeer (even wat geknipt en geplakt) een paar wetenswaardigheidjes voor diegene die zich afvragen wat de goede eigenschappen zijn van de verschillende ingrediënten:

Appelazijn:
Appelazijn wordt al tientallen jaren gebruikt voor en door mens en dier als "alles helend middel".  Veel natuurkundigen zien appelazijn als het wondermiddel uit de natuur. Appelazijn kan zowel door het voer als in het drinkwater gevoerd worden.
Bij ontstekingen die veroorzaakt worden door botwoekeringen of kalkvorming in de gewrichten en aderen, kan appelazijn zeer nuttig zijn. Het zuur in de azijn breekt de kalk langzaam af en reinigt en zuivert het bloed. Dit is een langzaam proces en appelazijn moet dan ook gedurende een langere periode worden gevoerd.

Werkzame bestanddelen: Appelazijn is rijk aan potassium en bevat alle mineralen die in een appel zitten, zoals fosfor, chlorine, sodium, magnesium, calcium, zwavel, ijzer en sporenelementen.

Gebruik inwendig:  Appelazijn reduceert de kalkafzetting op de botten, gewrichten en in de aderen. Het schoont het bloed en verbetert de algehele gezondheid en conditie. Tevens bevordert appelazijn de afvoer van afvalstoffen en het evenwicht in de darmflora en draagt het bij aan soepele gewrichten.

Door de bloedzuiverende eigenschappen wordt appelazijn ook veel gegeven in de strijd tegen vliegen en andere insecten. Schoon en zuiver bloed lijkt minder aantrekkelijk te zijn.

Knoflook:
De waardevolle eigenschappen van knoflook zijn al meer dan vijfduizend jaar bekend. Knoflook bevat meer dan 200 vitaminen en mineralen  zoals calcium, kalium, ijzer, zink en belangrijke anti-oxidanten zoals selenium. Amerikaanse knoflook is krachtiger dan de Chinese; niet alleen de geur, maar ook de smaak en de werking.

Werkzame bestanddelen:   Etherische olie, suikers, pectinen ,vitamine A, B1, B2 en zwavel.

Gebruik inwendig: Knoflook wordt veel gebruikt voor een optimale weerstand, een gezonde huid, gezonde luchtwegen en een goede bloedsomloop. Knoflook heeft een anti- bacteriële en anti- allergene werking en is ook werkzaam tegen parasieten, virussen en schimmels. Door de bloedzuiverende eigenschappen is het regelmatig gebruik van knoflook een goede preventie voor paarden die aanleg hebben voor hoefbevangenheid en/of zomereczeem. Bij inwendig gebruik wordt via de huid een sterke geur afgegeven die werkt als een anti- insectenmiddel. Geef bij voorkeur geen knoflook vlak voor of na een operatie in verband met de bloedstolling-vertragende werking.

Honing:
Honing bestaat voor ongeveer 80 % uit suikers, voornamelijk uit glucose, fructose en saccharose, en uit diverse mineralen en sporenelementen. Het enzym glucode oxidase wordt door de honingbijen aan de honing toegevoegd en zorgt voor een antibacteriële werking.

Inwendig gebruik: Het is één van de oudste door de mens gebruikte voedingssupplementen. Honing is een rijke energiebron en heeft een lichte antiseptische werking. Vroeger werd het gebruikt bij de behandeling van brandwonden en kleine snijwonden. Verder is honing verzachtend voor de keel, goed voor de maag en is het weerstand bevorderend.

Terug naar “Voeding, water etc”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten