Pagina 1 van 1

Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 14 jul 2019 00:45
door marije6
We hebben vandaag 2 nieuwe krielkipjes opgehaald, een Barnevelder en een Bielefelder. Ze moesten ruim een half uur in de auto zitten en dat veroorzaakte de nodige stress. Toen we thuis waren bleek de Barnevelder van 5 maanden oud dunne bloederige ontlasting te hebben. Ik heb de fokker gebeld en die gaf aan dat dat door de stress kon komen. Inmiddels zitten ze bij de andere 2 kippen op stok en komt er nog steeds bloederig vocht uit de kip. Ik ben vooral bang dat de rest er door besmet kan raken. Kan dat? En kan het door stress komen? Of toch iets anders? Graag advies!

Re: Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 14 jul 2019 03:59
door Esther279
tja, ik ben geen dierenarts.... Maar het lijkt me wel een erg heftige reactie op stress.
Ik ben al vrij vaak met kippen op pad geweest. Vangen - in een (verhuis)kartonnen doos - Autorit - dierenarts bezoek - en zo weer terug. En daar zullen ze best wat stress van gehad hebben. Maar nooit heeft dat geresulteerd in bloed in de ontlasting.
Ook over besmetting kan ik niets zeggen. Is het mogelijk om het kipje even apart te houden? Toont het kipje überhaupt verder ziek?

Re: Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 14 jul 2019 07:32
door Jan Bollen
Je moet toch geen kippen waarvan je de achtergrond niet weet direct bij je eigen kippen zetten. Minstens enkele dagen apart houden om te zien of ze gezond zijn. Nu is het waarschijnlijk al te laat en moet je ze allemaal behandelen.

Re: Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 14 jul 2019 09:16
door marije6
We kennen de achtergrond wel van de kippen. Komen rechtstreeks bij de fokker vandaan en naast de autorit waren ze ook pas een dag uit de opfokstal dus de stress komt doordat er wel meer veranderingen waren. Kipje oogt niet ziek. Kakelt zachtjes en reageert fel

Re: Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 14 jul 2019 10:11
door Redshibaman
Meestal ben ik zeer terughoudend in mijn berichten, wanneer het om medische zaken gaat. Maar bloed in de ontlasting door stress lijkt me zo goed als uitgesloten. Wanneer ik met een groep kippen naar een show ga, zijn ze soms van woensdagmiddag tot zarterdagmiddag/avond uit hun normale doen. Van Dordrecht naar een show in Assen betekent twee keer een autorit van dik twee uur, een paar dagen in een niet eigen omgeving zitten en uit de kooi worden gehaald door vreemden om gekeurd te worden. Daar krijgen ze geen bloederige ontlasting van.
Mijn advies is z.s.m. mest opvangen en laten onderzoeken en ja, of nu apart zetten van je andere kippen nog zin heeft, weet ik niet.

Re: Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 31 dec 2019 15:08
door marije6
Hallo allemaal,
Mijn bericht was al even geleden maar wil laten weten dat het bloed toch door stress gekomen is. Ik heb de fokker gebeld. Zij heeft me de garantie gegeven dat het goed zou komen. De kipjes waren nog niet eerder buiten geweest dus álles was stressv voor ze. Bloed werd steeds minder en kipje werd steeds actiever. Inmiddels doen de 2 nieuwe dames het hartstikke goed met de ‘oude’ 2. Ze leggen en rennen vrolijk door de tuin. Was dus een goede les weer voor mij.

Re: Kan stress bloed in ontlasting veroorzaken?

Geplaatst: 31 dec 2019 19:31
door tuff cookie
Fijn dat je een berichtje geeft en gelukkig allemaal goed gekomen !
Stress werkt op de darmen uit maar bloed in de ontlasting door stress had ik nog niet van gehoord.