Pagina 1 van 1

Kalkoenkuikens los buiten?

Geplaatst: 11 jun 2019 21:37
door Spotlight
Hallo allemaal!

Ik zoek mensen met ervaring met kalkoenhen met kuikens. Onze kalkoenhaan en hen lopen los in de tuin, er staat een kippennet zodat ze niet naar de buren gaan of de autoweg op lopen. Werkt prima, de kalkoenhaan, -hen en kippen blijven altijd netjes in de tuin, ze hebben hier ook genoeg te doen... :-) ...genoeg insecten, gras en verstopplekken tegen de regen.

Maar nu heeft de kalkoenhen een nest buiten gemaakt. Ik heb alleen ervaring met kalkoenkuikens uit de broedmachine. Die had ik zonder moeder in een verblijfje. Ik heb een paar van de hen eitjes gecheckt, en er zitten kuikens in. Hoe gaat een hen met haar kuikens om? Blijven ze netjes bij haar, of gaan kalkoen kuikens op avontuur? Ik wil ze graag veilig houden en de hen haar gang laten gaan... maar kuikens kunnen door het gaasnet lopen, en vliegen makkelijk... buiten onze tuin is er gevaar van honden en verkeer.

Iemand die ervaring wil delen? Of tips? Alvast bedankt!!

Met vriendelijke groet!

Re: Kalkoenkuikens los buiten?

Geplaatst: 12 jun 2019 19:36
door danielb
kalkoen hennen zijn zeer goede moeders. (althans ronquire hennen)
hoe ver dat de kuikens door het gaasnet gaan lopen zal afhangen van waar de hen gaat scharrelen en of er iets aan de andere kant te rapen valt voor de kuikens.
op straat gaan lopen zullen ze denk niet gaan doen.
wel opletten met de haan,want evengoed als er kippenhanen zijn die hennen met kuikens willen treden zijn er ook kalkoen hanen die dit doen en een kalkoenhaan die op een kuiken trapt is al snel gehemeld....