Leeft het kuiken wel of niet? TIP

De leg, eieren, broeden, broedmachine, broedsaf maken, kuikens en kuikenopfok
Gebruikersavatar
Redshibaman
Berichten: 121
Lid geworden op: 27 aug 2015 11:22
Land: Nederland
M/V: M
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Leeft het kuiken wel of niet? TIP

Berichtdoor Redshibaman » 08 jun 2019 12:14

Ik lees met enige regelmaat dat mensen, voordat het ei uitkomt, gaan lopen prutsen aan het ei om erachter te komen of er nog leven in zit of niet. NIET DOEN!! Houd die broedkast dicht!
Wil je toch weten wat de status van het kuiken is, de volgende tip. En uiteraard kun je dit alleen doen met eieren die in de broedmachine liggen en die je van buitenaf kunt zien.
Plaats op dag 18 de eieren in de uitkomstbak. Koop een webcam (of wat dan ook, waarmee je opnamens kunt maken) en laadt die beelden naar het scherm van je pc of laptop of tablet. Ik denk dat een smartfoon net te klein is om de beelden goed te zien. Maak om de paar minuten een screen shot en ik plaats die beelden via het programma Jasc Animation Shop in het on-line animatie programma "giphy". Maar het kan natuurlijk in elk ander animatie programma. Als de animatie is gemaakt, kun je heel makkelijk zien in welk ei nog leven zit, zonder dat je de kast hoeft te openen en zonder dat je zelf aan de eieren gaat zitten prutsen.
Het voorbeeld hieronder toont een animatie van 4 screenshots en tussen de eerste en de laatste zit ongeveer een kwartier. Je kunt duidelijk zien dat er in 3 eieren leven zit. Bij nog een paat opnames later zag ik dat in alle 6 de eieren leven zit.

https://media.giphy.com/media/LpztBtikF6nmClBhpW/giphy.gif

Toegevoegd aan de *FAQ Broeden*

Terug naar “Voortplanting, eieren, leggen, broeden en kuikens”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast