Pagina 1 van 1

Verlagen temperatuur Warmteplaat

Geplaatst: 28 mei 2020 14:49
door Aleks
Hallo allemaal, hier ben ik weer :mrgreen:

afgelopen dinsdag waren mijn 5 Zijdehoender kuikens, Gijsje, Vlam, Susie, Rook en Lucie-loe, ongeveer 2 weken. Ze zitten onder een warmteplaat waar ze tot nu toe zeer tevreden onder zaten en ze ontwikkelden zich gestaag en zijn super leuk, nieuwsgierig en levendig.
Nu ben ik begonnen met de temperatuur van de warmteplaat wat terug te brengen vanaf afgelopen woensdag. Ik heb geen regelaar omdat ik ergens heb gelezen dat de regelaars niet goed werken met de (nieuwe) warmte-platen. Daarom heb ik de plaat een centimeter hoger gezet met als resultaat dat de kuikens niet meer onder de warmteplaat gaan liggen maar ergens in een hoekje van het hok op een kluitje bij elkaar. Het ziet er heel kleumerig uit. Als ze wel onder de warmteplaat gaan liggen ligt er meestal wel minstens eentje naast de plaat (te warm?) Maar vannacht hebben ze volgens mij wel weer met z'n allen onder het ding gelegen.
De kuikens zitten in zo'n gewoon standaard konijnenhok in de woonkamer en het is vandaag natuurlijk ook wel warm (in mijn woonkamer zo'n 23 a 24 graden) Maar ik heb het idee dat ik nu allemaal verschillende signalen van mijn kuikens krijg. Hebben ze het nu te warm? te koud? Zijn ze gewoon in de pubertijd en willen ze niet meer onder die plaat?

:help:

Wil het natuurlijk helemaal goed voor ze doen! Maar wat moet ik doen of juist niet...

Alex

Re: Verlagen temperatuur Warmteplaat

Geplaatst: 28 mei 2020 15:08
door frankip
Warmte plaat zo neer zetten dat ze er makkelijk onder kunnen, maar ook plaats hebben om eer van weg te kruipen. Ik heb de plaat wel eens schuin gezet, dus achter lager dan voor. Als ze koud hebben gaan ze achter zitten, als ze warm hebben gaan ze voor zitten.

Re: Verlagen temperatuur Warmteplaat

Geplaatst: 28 mei 2020 15:39
door Aleks
frankip schreef:Warmte plaat zo neer zetten dat ze er makkelijk onder kunnen, maar ook plaats hebben om eer van weg te kruipen. Ik heb de plaat wel eens schuin gezet, dus achter lager dan voor. Als ze koud hebben gaan ze achter zitten, als ze warm hebben gaan ze voor zitten.


Hoi Frankip, dank voor je reactie!

maar ja, zo heb ik 'm precies ook staan. En nu weet ik nog niet wat mijn kuikens mij nu proberen te vertellen. staat ie in het geheel te koud, wat ik eerder zou verwachten? of juist te warm? en ik moet natuurlijk de temperatuur ook geleidelijk gaan verlagen, ga ik misschien te hard door 'm gelijk 1 cm te verhogen?

:crazyeyes:

Re: Verlagen temperatuur Warmteplaat

Geplaatst: 28 mei 2020 20:02
door tuff cookie
Als ze niet piepen hebben ze het niet te koud.

Re: Verlagen temperatuur Warmteplaat

Geplaatst: 28 mei 2020 20:03
door frankip
Als hij schuin staat kunnen ze achter gaan zitten als ze het te koud hebben, en voor, of erlangs als ze het te warm hebben.

Re: Verlagen temperatuur Warmteplaat

Geplaatst: 30 mei 2020 14:59
door Aleks
volgens mij denk ik dat het allemaal ingewikkelder is dan het is.

Als ik het even samenvat kan ik dus gerust de plaat hoger zetten en geven de kuikens door klaag gepiep wel aan als het niet meer goed is. Ik kan ze een beetje een keus geven tussen iets warmer of kouder door de plaat schuin te zetten.

Het is nu ook wel heel warm. Dus als ze 's ochtends ergens anders in hun hokkie tevreden en zonder klaag gepiep tegen elkaar aan liggen ga ik er gewoon van uit dat ze last hebben van het warme weer.

Dank jullie wel voor jullie reactie tot nu toe,

Alex