Pagina 1 van 1

Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 13:52
door Henky123
Hallo, ik heb een baardkuifhoen haan en hennen en wil graag brahma hennen bij hebben. Mijn vraag is hoe groot zijn brahma's. In hoogte. Ook weet ik niet of mijn baardkuifhoen groot genoeg is voor brahma's. Zodat hij wel op ze kan treden. Ik kan hem niet meten. Hij is wel tam maar druk. Dus weet iemand hoe groot een baartkuifhoen is. Heb de groote niet kriel.

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 14:13
door Henky123
Het gaat trouwens ook over cochin groot.

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 14:26
door Pearlsofpassion
Brahma groothoenders vind ik persoonlijk imposant groot. Op foto is iets heel anders dan in het echt. Cochin's ook maar die staan en stuk lager op hun poten.

Als ik zo lees hoeveel een baardkuifhoen weegt, vermoed ik dat het qua grootte dicht bij een Brahma kriel zal liggen (Brahma's lijken veel zwaarder dan ze zijn want het is vooral veel veer en hoog op de poten). Dus zal het verschil met de grote Brahma wel aanzienlijk zijn.

Qua treden, een haan kruipt bovenop een hen. En als de hen gaat zitten zoals het hoort kan hij er dus op kruipen. Zo slaagt mijn Brahma kriel haan erin de grote Australorp te treden. Die weegt het dubbele van hem en komt iets hoger als ze haar hals strekt, maar qua volume lijken ze ongeveer even groot.

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 15:09
door Henky123
Oké bedankt dan weet ik dat het gewoon kan!!

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 20:17
door Pearlsofpassion
Dat heb ik niet gezegd.
Ik vermoed dat je baardkuifhoenhaan een heel stuk kleiner zal zijn dan een Brahma groothoen hen. Dus of het lukt, dat durf ik niet garanderen hoor.
Maar waarom is het belangrijk? Wil je ze kruisen?

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 21:02
door frankip
Ik denk dat t regent, en hij zich verveelt. Dan ga je via pauwen naar kolibrie, en dan kuifhoen met brahma kruisen. Morgen kraanvogel en overmorgen sierduiven.

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 21:31
door Csengele
Je hebt bij een eerdere post aangegeven dat je Brahma hennen hebt! Ga ergens anders lopen vervelen... Heb je echt niets beters te doen?

Re: Baardkuifhoen

Geplaatst: 04 jun 2020 22:47
door danielb
Henky123 schreef:Het gaat trouwens ook over cochin groot.


????
je wilt brahma hennen bij een kuifhoenhaan zetten.
en daarna zeg je dat het gaat over cochine groot....
...???...??? :crazyeyes: :crazyeyes: :crazyeyes: