Uier ontwikkeling tijdens de dracht

-Marcus-
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 feb 2010 16:53
Land: Nederland
M/V: M

Uier ontwikkeling tijdens de dracht

Berichtdoor -Marcus- » 17 mar 2014 20:02

Vorig jaar november hebben wij een aantal van onze dwerggeiten laten dekken. Afgelopen winter zijn ze gestaag dikker geworden, niks meer gemerkt van ritsheid etc, en daardoor gingen wij er van uit dat ze allemaal drachtig waren. Nu liepen ze vorige week weer even buiten met het mooie weer, en toen begonnen we toch te twijfelen. Alle dames krijgen inmiddels al een behoorlijk uier, maar eentje nog niet echt. Ze heeft overigens wel eerder lammetjes gehad. Vandaag zag ik ineens toch dat haar uier ietsjes dikker was dan eerst. Maar toch lang niet zo dik als bij de andere geiten. Nu vroeg ik mij dus af hoe snel een uier ontwikkelt tijdens de dracht. Het zou haar 3e dracht zijn, maar het is me nooit eerder opgevallen dat haar uier langzamer ontwikkelt dan bij de andere dieren. Is er iemand die me hier meer over kan vertellen? Ze zou over 2-3 weken uitgerekend zijn als ze daadwerkelijk drachtig is. Kan het uier nog komen, of is ze helaas niet drachtig? Wat denken jullie?

-Marcus-
Berichten: 91
Lid geworden op: 07 feb 2010 16:53
Land: Nederland
M/V: M

Re: Uier ontwikkeling tijdens de dracht

Berichtdoor -Marcus- » 24 mar 2014 13:40

Is er niemand die hier meer over weet? Het lijkt wel of de geit nog wat dikker is geworden, alleen het uier is nog hetzelfde. Je kan duidelijk de spenen zien, alleen lijkt het uier nog leeg.... Bij de andere geiten is het uier al mooi bol. Zou dit nog kunnen ontwikkelen zo snel?

mkatsburg
Berichten: 61
Lid geworden op: 01 jul 2014 15:13
Land: Kaapverdie
M/V: V

Re: Uier ontwikkeling tijdens de dracht

Berichtdoor mkatsburg » 14 apr 2015 12:02

Ben wel erg nieuwsgierig hoe dit verhaal verder afgelopen is vorig jaar.
Ik wilde ook een soortgelijke vraag stellen. Hoe ik kan merken of geiten zwanger zijn of niet? ( en dan niet zeggen: als ze dikker worden...).
De bok is twee maanden geleden langs geweest, maar als ik niet nog drie maanden wil wachten op het mogelijke resultaat, is er dan een manier om het NU al vast te stellen?


Terug naar “Geiten”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast