Kippen-tv

Geschikte rassen, opfok, slachten, hulpmiddelen etc.
tuff cookie
Berichten: 3272
Lid geworden op: 20 nov 2008 18:47
Land: nederland
M/V: V

Re: Kippen-tv

Berichtdoor tuff cookie » 14 feb 2021 07:01

Ja, soms moet je echt een keus maken.

Torinik
Berichten: 116
Lid geworden op: 11 mei 2019 10:59
Land: belgie
M/V: M

Re: Kippen-tv

Berichtdoor Torinik » 15 feb 2021 09:07

Pearlsofpassion schreef:Oh echt? Zijn die sterker van smaak?

Ik vind van wel. Ik vind de textuur van het vlees ook anders, en de kleur veel dieper rood.
Misschien ligt het aan mij, misschien ligt het aan mijn lijn brahmas, maar qua kleur van vlees valt het niet te ontkennen t.o.v. vleeskippen.
Misschien kan Danielb wat licht op de zaak werpen hieromtrent. Hij heeft volbloed brahmas, daar vleeskip in gekruist en dan opnieuw meer brahma erin. De overschot ging, als ik het goed begrepen heb, meestal de pot in. Zaten hier duidelijke verschillen in qua smaak en textuur?Pearlsofpassion schreef:Hier gaat hij in vol au vent... :roll: Waterzooi is anders ook eens lekker... Maar dat zou dan minder goed zijn met Brahma?

Smaken verschillen, misschien vind jij het net wel goed met wat extra smaak. Met die van mij, toch zeker een haan van enkele jaren oud, probeer ik dat niet meer. Dat wordt coq-au-vin, zonder twijfel. :kwijl:Pearlsofpassion schreef:Ocharme 't kipje. Dat ze nog steeds onderaan staat.
Geen natuurlijk leiderstype...

Echt onderaan staat ze niet, eerder ergens middenin voor zover ik kan zien.
Het is wel van kuiken af een heel apart ding geweest. Altijd bang geweest van mij, terwijl de rest uit mijn hand at. Als kuiken super nerveus, maar dat is met ouder worden geminderd en nu zie ik bijna geen verschil meer met de andere kippen.
Het is een klein mirakel dat ze hier nog rond loopt. Ze zat meermaals bij het groepje dat moest gaan, vooral omwille van dat nerveuze en schrikachtige, maar iedere keer gebeurde er wel iets waardoor dat uitgesteld werd en ze bij het volgende groepje terecht kwam. Nu mag ze blijven, als je zo dikwijls door het oog van de naald gekropen bent verdien je dat wel.


Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast