Hallo allemaal.
Ik ben nieuw op dit forum en had een vraag.
Ik slacht af en toe kippen, en dat gaat allemaal prima.
Alleen vind ik de kip leeg halen een echt vervelend karwei.
Is het ook mogelijk om hem niet leeg te halen?
Aangezien ik hem daarna toch versnij in stukken, en uiteindelijk met de binnenkant niks te maken heb.
Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden
Gr
Moet je kip perce leeg halen voor het versnijden?
-
- Berichten: 4071
- Lid geworden op: 20 apr 2019 20:39
- Land: Belgie
- M/V: V
Re: Moet je kip perce leeg halen voor het versnijden?
Je moet ze laten uitbloeden. Maar erna kan je er idd de borsten, vleugels en billen afhalen zonder de ingewanden eruit te halen als je met de karkas helemaal niets doet.
Maar persoonlijk gebruik ik liever zoveel mogelijk van de kippen die ik zelf slacht.
Ik zou dan toch minstens de haasjes en de oesters op de rug er nog afhalen.
Maar persoonlijk gebruik ik liever zoveel mogelijk van de kippen die ik zelf slacht.
Ik zou dan toch minstens de haasjes en de oesters op de rug er nog afhalen.
Re: Moet je kip perce leeg halen voor het versnijden?
met eend en gans deed ik dit ook wel,maar je hebt op zich dan altijd wel wat verlies van vlees.
ik deed dan de billen eraf,vleugels eraf en het borstvlees eraf snijden.
ik deed dan de billen eraf,vleugels eraf en het borstvlees eraf snijden.
Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast