Re: Het slachten van kippen
Geplaatst: 24 nov 2011 11:28
huppatee , dat bedoel ik Ruben, geen woorden maar...
ja over de smaak van het vel ben ik het wel eens, en ik slacht niet ALLEEN krielen, het geeft inderdaad smaak, maar ofdat het opweegt tegen het werk , de botten(karkas) geeft zoveel meer smaak!, van dieren die de kans hebben gehad om te leven tenminste.
de krielen slacht ik ook niet al te jong hoor, ook voor de structuur en smaak.
alle oudere dieren worden wel gepluimd en soep/ragout van gemaakt.
ja over de smaak van het vel ben ik het wel eens, en ik slacht niet ALLEEN krielen, het geeft inderdaad smaak, maar ofdat het opweegt tegen het werk , de botten(karkas) geeft zoveel meer smaak!, van dieren die de kans hebben gehad om te leven tenminste.
de krielen slacht ik ook niet al te jong hoor, ook voor de structuur en smaak.
alle oudere dieren worden wel gepluimd en soep/ragout van gemaakt.