Mijn kip verwerkings plaats

Geschikte rassen, opfok, slachten, hulpmiddelen etc.
Gebruikersavatar
alain vdb
Berichten: 552
Lid geworden op: 03 sep 2011 17:05
Land: Belgie
M/V: M

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor alain vdb » 23 sep 2011 08:21

dirk schreef:
alain vdb schreef: persoonlijk wikkel ik liefst de kip in een propere handdoek om zo 24 uur te besterven in de koelkast

Drenk de handdoek in melk,dan krijg je mooi mals wit vlees ;)


Dat ga ik zeker eens proberen ;)
Geef jij ook melk tijdens de laatste weken voor het slachten?

Gebruikersavatar
dirk
Berichten: 3140
Lid geworden op: 19 jan 2006 06:41
Land:
M/V: V
Locatie: gelieve in te vullen

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor dirk » 24 sep 2011 12:09

De laatste 2 weken,gekookte tarwe mengen met maismeel, brood en melk.

Gebruikersavatar
Ruben
Berichten: 4993
Lid geworden op: 09 okt 2002 10:04
Land: Belgie
M/V: M
Locatie: Geel
Contacteer:

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor Ruben » 24 sep 2011 20:30

En weegt al die extra moeite effectief op tegen een betere smaak?

Gebruikersavatar
dirk
Berichten: 3140
Lid geworden op: 19 jan 2006 06:41
Land:
M/V: V
Locatie: gelieve in te vullen

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor dirk » 24 sep 2011 21:14

Ruben schreef:En weegt al die extra moeite effectief op tegen een betere smaak?

jazeker!!
je kan ook aan parelhoenders of patrijzen de laatste week rode biet met zwarte haver geven,dan verkrijg je de donkere wildkleur,opkopers van patrijzen kunnen zelfs de wilde van gekweekte niet onderscheiden ;)
Of voor een extra speciale smaak de laatste week aan slachtkippen fijn gehakte venkel geven.

Gebruikersavatar
Stefaan
Berichten: 450
Lid geworden op: 28 sep 2008 18:28
Land: B
M/V: M
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor Stefaan » 29 okt 2011 06:46

dirk schreef:De laatste 2 weken,gekookte tarwe mengen met maismeel, brood en melk.


Is dat niet de manier waarop Poules de Bresse worden gevoed?

Rob Chaams hoen
Berichten: 656
Lid geworden op: 13 feb 2010 19:15
Land: nl
M/V: M
Locatie: kruisland nb

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor Rob Chaams hoen » 10 nov 2011 09:24

melk en kip= smullen voor bacteriën...

als de voermethode echt opweegt tegen het meerwerk, dan hadden we dat allang gedaan bij de chaamse hoenders! ze worden nu gevoerd vanaf de opfok met een speciaal graanmengsel, als enige producent Theeuwes mengvoeders uit Ulicoten. dit geeft een goede doorgroei, mooi rood vlees, mals en niet als laatste LEKKER!
dieën kiep uit Bresse kwam op verschillende blindproeverijen ( niet door blinden :gutgut: ) als 2de uit de bus en de chaamse...1st, voorop gesteld, allen hetzelfde klaargemaakt ( er waren hier nog meer rassen en streekproducten bij!). en geproefd door meesterkoks... :kwijl: :gluiplach:
:frons: MAAR smaak is en blijft subjectief :shock:

zelf gebruik ik alleen ijskoud water om te spoelen, daarna zo droog mogelijk maken en invriezen. de kippen voor directe consumptie, 4 /5dagen frigo.
uit de vriezer ook weer 4/5 dagen frigo

Rob Chaams hoen
Berichten: 656
Lid geworden op: 13 feb 2010 19:15
Land: nl
M/V: M
Locatie: kruisland nb

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor Rob Chaams hoen » 10 nov 2011 09:42

rode biet geeft kleur, maar geen smaak... :crazyeyes:

Gebruikersavatar
dirk
Berichten: 3140
Lid geworden op: 19 jan 2006 06:41
Land:
M/V: V
Locatie: gelieve in te vullen

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor dirk » 10 nov 2011 11:32

Rob Chaams hoen schreef:rode biet geeft kleur, maar geen smaak... :crazyeyes:

voor parelhoenders en patrijzen ,en heeft niks met smaak te maken enkel de kleur van het borstvlees.



Kippen krijgen melk en gekookte tarwe om een mooie witte vleeskleur te verkrijgen en het vlees is ook malser,deze voedingswijze word reeds jaren toegepast in frankrijk.

Rob Chaams hoen
Berichten: 656
Lid geworden op: 13 feb 2010 19:15
Land: nl
M/V: M
Locatie: kruisland nb

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor Rob Chaams hoen » 10 nov 2011 12:01

nee, ik bedoel als je in een melk gedrenkte theedoek de kip in de frigo bewaard ;)
mea culpa voor de slechte uitleg mijnerzijds.

Gebruikersavatar
dirk
Berichten: 3140
Lid geworden op: 19 jan 2006 06:41
Land:
M/V: V
Locatie: gelieve in te vullen

Re: Mijn kip verwerkings plaats

Berichtdoor dirk » 10 nov 2011 13:54

Rob Chaams hoen schreef:nee, ik bedoel als je in een melk gedrenkte theedoek de kip in de frigo bewaard ;)
mea culpa voor de slechte uitleg mijnerzijds.

:lol:


Terug naar “Kippen (en overig pluimvee) voor consumptie”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten