Pagina 2 van 2

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 19 sep 2017 20:07
door lnge
Bij op de juiste manier barfen is het ook de bedoeling dat alles van het dier opgegeten wordt. Zo krijgt een hond alles precies in goede verhoudingen binnen. Zelfs de veren zijn goed. Barf zelf samenstellen is heel erg moeilijk. Vaak krijgen ze dan van het ene teveel en het ander te weinig. Wat met orgaanvlees uiteindelijk problemen gaat opleveren.
Je moet ook steeds afwisselen met diersoorten omdat een hond die in het wild zou leven ook steeds wat anders vangt.

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 20 sep 2017 00:36
door braser
Is wel lekker kipvriendelijk deze discusie :crazyeyes:
Ben blij dat mijn ouwe kippetjes dit niet meemaken :duimop:
Vraag me af waarom je dan dieren neemt als ze niet oud mogen worden :oops:
Geef liever mijn jonge hond aan de leeuwen,
Maar helaas...er zijn geen Leeuwen :gluiplach:

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 20 sep 2017 07:17
door Kip La La
Daarom is destijds de rubriek Kippen voor consumptie in het leven geroepen zodat er over dit soort zaken van gedachten kan worden gewisseld.

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 20 sep 2017 13:03
door danielb
braser schreef:Is wel lekker kipvriendelijk deze discusie :crazyeyes:
Ben blij dat mijn ouwe kippetjes dit niet meemaken :duimop:
Vraag me af waarom je dan dieren neemt als ze niet oud mogen worden :oops:
Geef liever mijn jonge hond aan de leeuwen,
Maar helaas...er zijn geen Leeuwen :gluiplach:


braser,de topic starter is fokker (van een mogelijks nieuw ras) en hij kan moeilijk al de fokdieren gaan bijhouden.
ook bij andere mensen worden uitgelegde dieren of minder leggende dieren uiteindelijk als bijvoorbeeld soepkip gebruikt.

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 24 sep 2017 17:01
door vincent1990
TAKI schreef:Iedereen die kippen houdt en ook eitjes eet, komt op een moment uit dat de dieren vrijwel uitgelegd zijn en er nieuwe komen. Wat doe je met de oude kippen?

Voor in de soep zijn ze prima. Met karkas en al er in en dan als ze gaar zijn de botjes er uit halen. Heerlijk. Maar daarmee heb ik aan een paar soepkippen per jaar genoeg.

Nu dacht ik om eens te proberen er kipgehakt van te maken. Dan is het immers al fijn van structuur. Heeft iemand dat al eens geprobeerd of weet iemand hier meer over?

Voor een liefhebber die met Westervoorter kippen wil beginnen heb ik nog wel gratis een paar goed leggende driejarige kippen.


Vaak zijn de kippen hier al uitgeselecteerd, voordat ze stoppen met leggen. Zij gaan dan naar liefhebbers of beginnende fokkers. Het hanenoverschot breng ik naar een handelaar (geen idee wat hij ermee doet).

Kipgehakt uit de supermarkt smaakt prima. Ik zou het gewoon eens proberen en kijken hoe het smaakt als het afkomstig is van oudere kippen.

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 24 sep 2017 22:20
door José
Gehakt van oudere kippen heeft alleen maar voordelen. De smaak is veel intenser dan van jonge slachtkippen/plofkippen, die smakeloze meuk uit de supermarkt. En door het vlees tot gehakt te malen heb je van taaiheid geen last. Dus ik zou het zeker doen! Je kan er de lekkerste dingen mee maken. Subtiel kruiden en eet smakelijk!

Re: Kippengehakt maken van oude kippen

Geplaatst: 17 jan 2019 11:31
door debbykippetjes
hoi allemaal, heeft er iemand al eens zo'n oude kip in een hogedrukpan gedaan? Licht zuurtje erbij (citroensapje of tomaat) en dan garen op de vleesstand, uurtje of vijf kwartier is genoeg, tegen die tijd vallen zelfs de botjes uitelkaar. Ik zeg maar zo, in zo'n pan krijg je je oude schoenzolen nog mals.