Kwark eten

Een speciaal onderdeel voor kippenfoto's en doorspekt met kippenpraat!
StellaMaris
Berichten: 75
Lid geworden op: 03 apr 2017 00:05
Land: Nederland
M/V: V

Re: Kwark eten

Berichtdoor StellaMaris » 23 aug 2018 09:22

wendyg86 schreef:
Fryske schreef:Ik geef het maar eens in de maand of zo, als afwisselzuurtje voor de appelazijn. Doe er altijd oregano door. En sinds kort karnemelk ipv yoghurt. Schijnt beter te zijn. Maar doordat het dunner is zitten ze echt helemaal onder de spetters.


Dus de toegevoegde waarde is inderdaad de probiotische werking neem ik aan?

Leuke foto's, helemaal ondergesmeerd :gutgut:


Ik heb begrepen dat het goed is als ze vaker dunnere ontlasting hebben. Omdat mijn kipjes veel groenvoer eten (scharrelen in de tuin), hebben ze dat nou eenmaal. Dus vandaar de kwark/yoghurt.

Gebruikersavatar
Fryske
Berichten: 7291
Lid geworden op: 10 mei 2013 15:37
Land: Fryslan
M/V: V

Re: Kwark eten

Berichtdoor Fryske » 23 aug 2018 10:03

Mijn kippen lopen altijd los. Leven zeker in de lente/zomerperiode op fruit en gras/groenvoer. Tweemaal per dag strooi ik wat graan. Er staat altijd legkorrel maar die wordt hoofdzakelijk door de eenden opgegeten :-D ze hebben nooit dunne mest. Juist karnemelk is goed vanwege de probiotica tegen dunne mest. Dus als het daarvoor geeft...

wendyg86
Berichten: 39
Lid geworden op: 21 jun 2018 17:16
Land: Nederland
M/V: V

Re: Kwark eten

Berichtdoor wendyg86 » 23 aug 2018 10:25

Persoonlijk zou ik in geval van dunne ontlasting eerder denken aan een bacteriële infectie en eens een kuurtje oregano o.i.d. gaan geven. En als dat niet werkt, in ieder geval een en ander uit laten sluiten d.m.v. een ontlastingonderzoek.

Het lijkt mij dat het verteringsstelsel van een kip juist gemaakt is voor het verteren van groenvoer omdat het scharrelaars zijn. Er zal wel heel erg veel vocht in moeten zitten (ijsbergsla, komkommer) wil dat de oorzaak zijn van dunne ontlasting, zegt mijn ervaring met parkieten.

Kwark, karnemelk, appelazijn zijn allemaal producten die goed zijn voor het verzuren, wat de leefomstandigheden voor bacteriën verslechterd. Dus die toegevoegde waarde zie ik wel. Alleen bij langdurig dunne ontlasting, zou ik de oorzaak niet zoeken in teveel vocht in de voeding..

StellaMaris
Berichten: 75
Lid geworden op: 03 apr 2017 00:05
Land: Nederland
M/V: V

Re: Kwark eten

Berichtdoor StellaMaris » 23 aug 2018 12:29

Hoi Wendy, ze hebben gelukkig niet langdurige dunne ontlasting. Soms een dunne flats, vooral als ze watermeloen of tomaat hebben gehad. Anders zal ik inderdaad een onderzoek naar de ontlasting (laten) doen. :duimop:


Terug naar “Foto forum”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast