Pagina 1 van 3

niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 15 jan 2015 21:10
door BarnieAussieChickie
Iets wat ik dus nog niet wist voordat ik aan kipjes begon, was dat ze behalve de redelijk onschuldige normale hoopjes mest ook (minimaal) 1x per dag hun blinde darm legen (en dat helaas niet opeten zoals konijnen) en dat deze flatsen VERSCHRIKKELIJK stinken! :crazyeyes: Als je het per ongeluk aan je handen heb gekregen bij het schoonmaken van de tuin, is de geur niet meer van je handen af te wassen! Ook na borstelen ruik ik het na een tijdje weer....En mijn hond trapt er ook regelmatig in, en loopt dan het huis weer in....De kippen zelf gaan er ook vaak met hun poten in staan, en dan daarna het nachthok in, waardoor daar de geur niet te harden is dan voor hunzelf....(of hebben ze daar zelf geen last van?) :puppydogeyes:
Ik hou best van gezellige dierengeurtjes of wat boerderijlucht, maar dit wordt me vaak te gortig.....Het is zo scherp en allesoverheersend! :doood: Vaak als ik net mijn handen gewassen heb, zie ik het weer ergens liggen of trap ik er in..... :kopmuur:

Wat ik me afvroeg, hoe doen jullie dat? Hoe krijgen jullie de geur van je handen of andere voorwerpen (voer en waterbakken bv)? Hoe voorkomen jullie dat je het inloopt naar binnen?

Graag wat tips voor deze redelijk overspannen BAC...... :bonka:

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 15 jan 2015 21:12
door Dieter
Ik doe mijn schoenen uit, vooraleer ik het huis binnen stap. :gulzig:

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 15 jan 2015 21:29
door inaDGK
Dieter schreef:Ik doe mijn schoenen uit, vooraleer ik het huis binnen stap. :gulzig:

Haha, van die schoenovertrekken misschien :gutgut:
Afbeelding

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 09:48
door Swoentje
Bij mij lopen de kippen in een grote omheinde wei. Als ik met ze bezig ben of ga voeren oid gaan de laarzen aan. Nergens geen last van ;)

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 10:01
door Guppie1970
Tja ..... laat ik voor op stellen dat ik je wel begrijp , maar als je je kipjes fijn los wil laten lopen , zal je er toch niet zo,n probleem van moeten maken ...

Dat kipjes in hun eigen stevige drollen en dunne flatsen gaan staan , geeft al aan dat ze er zelf helemaal niet om geven , dus dat hun nachthok wat "ruikt" dat zal ze echt niet deren , en daar zijn kippen al helemaal niet mee bezig ! :mrnono:

Als je het echt allemaal zo storend vind zal je plastic wegwerp handschoenen moeten gaan dragen en plastic beschermhoesjes om je schoenen , en je hond binnenhouden ...

Hier lopen 30 kippen vrij rond , en ook een hond , dus ik weet waar je het over hebt , qua "kippenpoep" naar binnen lopen , en in het begin moet ik er ook erg aan wennen , maar nu 2 jaar later haal ik mijn schouders ervoor op en er staat gewoon 24 uur per dag een keukenrol en vochtige doekjes klaar bij de keukendeur ...
En wat de geur aan je handen betreft ... tja .. volgens mij zit de geur voornamelijk tussen je oren , en denk je dat het bij voorbaat al stinkt ... valt allemaal best wel mee ...

Ik kreeg ooit een wijze tip van iemand hier op het forum : Vergeet NIET te GENIETEN van je kipjes , laat al het andere eromheen niet zo belangrijk zijn !

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 11:34
door Els71
Ik heb aan de achterdeur schoenen enkel voor buiten staan en draag altijd handschoenen als ik iets in de tuin doe.
Maar heb nog nooit iets van die stank gemerkt? Wel dat het erg plakkerig is en wat extra werk vraagt om van het terras te verwijderen.

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 16:00
door jantien
Is inderdaad een erge stank en na 10 keer je handen wassen ruik je het nóg :gutgut:
Ach, het hoort er gewoon bij :ja:

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 16:29
door Dani
Alles aan mij kipjes vind ik leuk op 1 ding na en dat is "vieze poep"! Zo noem ik het en ik heb er al best een studie van gemaakt want vieze poep komt echt waar nooit alleen!! Hier 2 kippen die ongeveer 3 x vieze poep hebben op een dag van 2 hoopjes x 2 kippen is dus 12 hoopjes vieze poep op een dag :shock: Bah, bah, bah :duimneer:

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 17:05
door Swoentje
Kippen en poep, het hoort nu eenmaal bij elkaar. Net als kippen en eieren. Zindelijk maken gaat gegarandeerd niet lukken ;)

Re: niet weg te krijgen stank van blinde darm mest

Geplaatst: 16 jan 2015 18:18
door jantien
Dani schreef:Alles aan mij kipjes vind ik leuk op 1 ding na en dat is "vieze poep"! Zo noem ik het en ik heb er al best een studie van gemaakt want vieze poep komt echt waar nooit alleen!! Hier 2 kippen die ongeveer 3 x vieze poep hebben op een dag van 2 hoopjes x 2 kippen is dus 12 hoopjes vieze poep op een dag :shock: Bah, bah, bah :duimneer:


Als je van gewone poepjes al vindt dat het stinkt kun je de kippen beter weg doen......