Jonge kippen bijplaatsen

Onderwerpen die NIET onder de onderstaande categorieën vallen.
Jelle86
Berichten: 26
Lid geworden op: 29 apr 2020 09:17
Land: Nederland
M/V: M

Jonge kippen bijplaatsen

Berichtdoor Jelle86 » 24 jul 2020 14:47

Onze noord hollandse blauwe kippen (3 hennen en een haan) zijn ondertussen al weer zo'n 13 weken oud en hebben een ruim nachthok van 5m2 en een ren ter beschikking van bijna 50m2. Daarnaast lopen ze elke dag minimaal een uur op 5 vrij over het erf. Als ik 's avonds een keer roep komen ze allemaal aanrennen en krijgen ze wat lekkers in de ren. Dan gaat de ren weer dicht en kunnen ze zelf bepalen wanneer ze het nachthok ingaan.

Nu komen er binnenkort een aantal barnevelders bij van ongeveer 9 weken.
Ik vraag me af of ik deze gewoon kan samenvoegen en verwachten dat dit goed gaat of dat ik op voorhand maatregelen moet nemen. Ze apart houden tot ze allemaal volwassen zijn heeft zeker niet mijn voorkeur. (ik heb ook maar 1 nachthok)

Wat ik me ook afvraag is als ik ze samen met de NHB los laat ik kan verwachten dat ze ook gewoon terug komen samen met de anderen.

Mijn idee is in ieder geval de nieuwen smorgens op te halen en in het nachthok te zetten met het deurtje dicht voor een paar uur.(de groteren lopen dan in de ren) Dan rond de middag deurtje van het nachthok open. Normaal staat tegen die tijd ook de deur van de ren open maar is dat met de nieuwe ook een goed idee of kan ik ze beter eerst in de ren laten. En wat dan met de andere te doen? in de ren of erbuiten...

Terug naar “Kippen Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Diske en 4 gasten