Pagina 1 van 1

Alfamix versus legmeel

Geplaatst: 02 aug 2022 17:59
door Roberto
Na de voedingsadviezen van Gonda en diverse andere onderwerpen hierover gelezen te hebben, moet ik toch even iets kwijt. Ik vind het belangrijk genoeg om er een nieuw onderwerp van te maken.

U weet al dat alles wat kippen betreft nieuw voor mij is. Onbelast met enige kennis van zaken kocht ik drie dubbelgezoomde Barnevelders en een kippenhok genaamd Manon. Qua voedsel leek het mij goed om een volledig korrelvoer aan te schaffen in de vorm van Garvo Alfamix. Niets anders nodig, hoera! Zo gezegd, zo gedaan.

Na drie weken stelde ik vast dat het korrelvoer door mijn drie kippen niet goed aangenomen werd. Selektief eten (de graantjes), en de weigering om de korrels te eten. Ze wachtten duidelijk op mijn bezoekjes waarbij ik hen steeds een handje granen meebracht met het doel hen mak te maken. Andere dingen lieten ze duidelijk liggen. Hmm, dat kon niet goed zijn.

Heden kregen ze Fakkert Biologisch Legmeel, plus een baal luzerne, plus een bak grit/kiezelmix, plus een schelpen-pikblok. Ze vielen op alles aan ALSOF ZE HET DRINGEND NODIG HADDEN. Ze waren duidelijk blij met wat ik hen vandaag bracht. En ook na een hele namiddag van eten rennen ze, op het moment van typen, nog steeds regelmatig naar de kleine voersilo met legmeel en pikken ze in de bak grit/kiezel.

Ik weet te weinig over kippen om hier conclusies uit te trekken, maar ik ben blij dat ik deze stappen genomen heb, en de kippen zijn er blijkbaar ook erg blij mee. Ik kan de Alfamix, inclusief smaak- en kleurstoffen, niet aanbevelen.

Re: Alfamix versus legmeel

Geplaatst: 02 aug 2022 18:13
door tuff cookie
De complimenten voor de goede aanpak met de kippen :duimop:
Met meelvoer willen kippen nog wel eens wat laten liggen. Het beste is als ze (bijna) alles opeten want juist in het laatste zitten belangrijke nutriƫnten.
Fakkert Biol.legmeel is van erg goede kwaliteit.