HELP Zebravink probeempje

Tamme en wilde vogels die niet in de categorie overige pluimage vallen
Loeke
Berichten: 30
Lid geworden op: 29 mar 2018 17:32
Land: Nederland
M/V: V

HELP Zebravink probeempje

Berichtdoor Loeke » 12 mei 2018 11:41

hallo,

een paar weken geleden heb 2 koppels zebravinken gehaald. een popje overleed dus een mannetje (de kleine) zat alleen. de andere pop en het (grote) mannetje hebben nu eieren. ik ben gisteren een nieuwe pop gaan halen. Maar het kleine mannetje laat alleen pop1 toe. ik heb het gevoel dat pop1 nu 2 mannetjes heeft is dit mogelijk bij zebravinken? zo nee zal het kleine mannetje nu met de nieuwe pop een koppel vormen?

groet,
Loeke

Gebruikersavatar
heusnoorn
Berichten: 405
Lid geworden op: 19 apr 2015 19:06
Land: Belgie
M/V: M
Locatie: Oost-Vlaanderen

Re: HELP Zebravink probeempje

Berichtdoor heusnoorn » 12 mei 2018 12:07

In een groep nooit de dynamiek veranderen wanneer ze aan het broeden zijn. Mogelijks is dit nest verloren. Het slimste was om 1 mannetje weg te vangen. Als je weet wie er broedt van de mannetjes, kan je dit nog steeds. Hou eens in het oog wie er op het nest gaat.

Twee koppels gaat trouwens zelden goed. Bij ruzie kan het slachtoffer zich niet verstoppen in de massa. Beter 1 koppel of 3 koppels of meer.

Ook ruimte is belangrijk. Wanneer ze in een te kleine kooi zitten, stelen ze nestmateriaal en hinderen ze elkaar. Minstens 2 kubieke meter per drie koppels. Vanaf dan 0.5 kubieke meter per extra koppel.


Terug naar “Vogels”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast