Pagina 1 van 1

Varkenshoeven

Geplaatst: 14 nov 2014 19:36
door beatje
Ik heb mijn varkentjes dus ouder en niet tam gekregen.Nu vind ik hun tenen erg lang.Doordat ik ze niet vast kan pakken zijn ze ook niet te knippen of te snijden.
Ik heb wel een stuk betegeld voor hun hok,maar dit helpt niet voldoende.
Dus ik dacht mischien moet ik een dierenarts zoeken die ze kan verdoven en dan hun hoeven doen.Maar iemand zei mij dat ze dan in hun verdoving kunnen blijven,dus wat is wijs ?

Re: Varkenshoeven

Geplaatst: 14 nov 2014 22:51
door Swoentje
Ja, dat is idd lastig.... Mijn varkens hebben een betegeld pad naar een groot stuk bos-tuin, en daarop lopen ze behoorlijk veel. Daar staat ook hun waterbak en daar voeren we eventuele extraatjes, dus hier valt het wel mee met de hoeven. Ik denk dat het wel meevalt dat ze in de verdoving blijven. De mijne zijn onder verdoving gecastreerd, en de rest van de familie ook, en alles heeft het overleefd. Ik zou even met je dierenarts kortsluiten.

Re: Varkenshoeven

Geplaatst: 16 nov 2014 19:16
door beatje
De mijne lopen ook in een bostuin.Ik moet nog een dierenarts voor de varkens vinden.Ik heb er één voor de honden ,één voor de paarden,één voor de papagaai.
Nu nog één voor de varkens :gna:
Had de andere dierenartsen al gevraagd maar ze hadden geen idee welke collega varkens doet.Dus dat word een rondje dierenarts bellen .

Re: Varkenshoeven

Geplaatst: 17 nov 2014 17:17
door inaDGK
Een dierenarts die louter gespecialiseerd is in varkens kom je nauwelijks tegen.
Daarvoor zijn er te weinig klanten, maar je kan altijd terecht bij een algemene veearts.
Ze kunnen zelf ook klauwen kappen van runderen, die min of meer gelijkaardig zijn aan die van varkens.

Over de anesthesie zou ik me geen zorgen maken, als varkens slechts kort verdoofd worden, is dat meestal onder gasanesthesie ofwel een sedatie waardoor ze zich wat slaperig gaan voelen. Dat is veiliger in gebruik.
Daarenboven vermoedt ik dat je geen vleesvarkens hebt? Die groeien sneller dan hun hart en longen aankunnen en dan is het inderdaad levensgevaarlijk om ze in slaap te doen.

Re: Varkenshoeven

Geplaatst: 17 nov 2014 17:23
door inaDGK
beatje schreef:Had de andere dierenartsen al gevraagd maar ze hadden geen idee welke collega varkens doet.Dus dat word een rondje dierenarts bellen .


Misschien helpt dit je op de goede weg?
http://www.ordederdierenartsen.be/index.php/adressen/Vakgebied/#Vark
Zijn wel specialisten, weet wel niet of ze al dan niet praktiserend dierenarts zijn :?:

Re: Varkenshoeven

Geplaatst: 17 nov 2014 21:54
door beatje
Bedankt voor je reactie Ina.
Aan het lijstje heb ik niks,zijn idd specialisten,teminste de gene die ik herken.Maar ik heb een tip gekregen van iemand ,dus ik zal morgens eens bellen en vragen of hij gilvarkens doet.
Het zijn maar kleintjes ik schat op hun zwaarst 4o kg

Re: Varkenshoeven

Geplaatst: 17 nov 2014 22:00
door inaDGK
beatje schreef:Maar ik heb een tip gekregen van iemand ,dus ik zal morgens eens bellen en vragen of hij gilvarkens doet.

Graag gedaan, laat vooral iets weten als de behandeling is afgelopen.
Ik ben benieuwd hoe hij/zij je probleem gaat aanpakken :mrgreen: