Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Ziekten, ongedierte, verwondingen en de rui.
Ook nagels/sporen/snavel/kammen/vleugels etc
Pearlsofpassion
Berichten: 4354
Lid geworden op: 20 apr 2019 20:39
Land: Belgie
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Pearlsofpassion » 13 sep 2021 21:09

Met die 25kg kan je normaal jaren voort. Gewoon alle hoeken en kieren (ook aan het dak) goed bepoederen.. En dan kan je het verder onderhouden ipv steeds opnieuw alles opnieuw aan te brengen. Ik maak m'n hok enkel op de bodem schoon. Wat stofwebben deert de kippen niet.
Ik doe aan m'n bodem niets en heb nooit last van bloedluis. Enkel in de legnesten wel een handje en de wanden goed behandeld.. Verder is de ophanging van de stok het belangrijkst.
Zo heb ik met mijn eerste 2kg zeker 4 jaar gedaan. Ik heb natuurlijk wel niet zoveel kippen als jij. Maar om maar te zeggen dat als je er niet zomaar mee in het rond gooit en niet steeds weer eraf wast, je er best een tijdje mee verder kan.

Het is wel fijn stof dus pas op ivm de luchtwegen, ook van je kippen.

Sofa
Berichten: 225
Lid geworden op: 25 aug 2020 20:02
Land: Spanje
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Sofa » 13 sep 2021 21:24

Ik zal het proberen. Probleempje kan zijn dat de wanden en het dak lastig te bepoederen zijn want die zijn van glad wit PVC.

De 2 slaaphokken waar ze met duizenden in zaten zijn van hout, OSB constructieplaat. Ze zaten overigens allemaal onder het dak (glad betonstort triplex) dus ook daar zal niet veel poeder aan blijven zitten.

In die slaaphokken zitten geen stokken, daar zitten de moeders met de kuikens op de grond. En die hokken zaten dus barstensvol met de parasieten.

Zoveel kippen heb ik ook niet hoor. Een vleeshaan met drie dames. (eentje heeft het begeven van de hitte)

Dan 2 hanen met 15 legkippen. (in 2 groepen)

Een moeder met 6 en een moeder met 7 kuikens.

En nog 4 grote kuikens (legras) welke vanaf het begin af aan hebben gekozen om het territorium van de vleeshaan als het hunne te beschouwen want deze vent en zijn vrouwen vonden alles prima.
Laatst gewijzigd door Sofa op 13 sep 2021 21:32, 1 keer totaal gewijzigd.

Pearlsofpassion
Berichten: 4354
Lid geworden op: 20 apr 2019 20:39
Land: Belgie
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Pearlsofpassion » 13 sep 2021 21:27

Maar als het glad is, kunnen de mijten er ook niets mee. En hoeft het dus niet behandeld.
Vandaar vooral de kieren en hoeken...daar waar het poeder ook blijft hangen.

Sofa
Berichten: 225
Lid geworden op: 25 aug 2020 20:02
Land: Spanje
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Sofa » 13 sep 2021 21:34

Maar daar zaten ze wel allemaal, ondersteboven op het dak. Dat is de donkerste plek en de zwaartekracht zal ze niet veel dwarszitten gezien het feit dat een zo'n parasietje een duizenste gram weegt.

Ik zou natuurlijk het dak nat kunnen maken zodat het poeder eraan blijft plakken.

Pearlsofpassion
Berichten: 4354
Lid geworden op: 20 apr 2019 20:39
Land: Belgie
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Pearlsofpassion » 13 sep 2021 21:46

Het blijft dan zo ook wel plakken, maar er zijn ook mensen die het poeder aanlengen met water en het hok 'verven'. Ik verf zonder water, dus poederen.

Je zit nu met een overdreven plaag. Het is een wonder dat je er geen kuikens aan verloren hebt, als ik het zo hoor.
Als je deze plaag onder controle krijgt, gaan de luizen wss in de kieren zitten ipv op het dak zelf. En daar kan je dus zeker wel poederen.
Nesten met broedende kloeken zijn altijd extra gevaarlijk. Dan moet je echt wel de wanden goed bijhouden en een handje in het strooisel.. En geen stro gebruiken. Dat is hol, en daar kruipen ze graag in.

Sofa
Berichten: 225
Lid geworden op: 25 aug 2020 20:02
Land: Spanje
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Sofa » 13 sep 2021 21:55

Gek genoeg zien de kuikens er prachtig uit en zitten vol energie.

De paar kippen die opvallend veel veren hebben verloren slapen juist in de witte hokken waar ik geen mijt heb gezien.

Wel lopen ze allemaal door elkaar want de hekken houden ze niet tegen, alle lichtere rassen vliegen over alles heen. (Of kruipen door het gaas zoals de kuikens)

Sofa
Berichten: 225
Lid geworden op: 25 aug 2020 20:02
Land: Spanje
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Sofa » 16 sep 2021 20:29

De aarde (fijn zacht poeder eigenlijk) is vandaag geleverd. (2 dagen te laat doordat het adres 'verkeerd' was - zo werkt dat in Spanje)

Bij aankomst thuis werd mijn vrouw besprongen door de parasieten en kreeg er weer 10 beten bij. Alle zachte delen van haar zijn inmiddels aangevreten en ze ziet eruit alsof ze nog 2 dagen te leven heeft. Het jeukt ook afgrijselijk!

Ik weet niet waar ze vandaan komen maar gewoon over het grindpad lopen is onmogelijk. Je hoeft dus niet eens in de buurt van de kippen te komen om onder te komen zitten!

In ieder geval, ik heb de witte slaaphokken 'geschilderd' met een ruime hoeveelheid poeder. Nadat dit was opgedroogd was duidelijk zichtbaar dat het zo'n beetje overal zat. Droog poeder heb ik op de bodem gestrooid in en naast de hokken.

Mijn vrouw wil weten of ze het poeder op zichzelf kan aanbrengen.

Ook heb ik alle legkasten 'geschilderd', het stro verwijderd en het vervangen door zand en ook daar wat poeder over gestrooid.

De zandbakken ben ik niet vergeten! Vers zand erin met een beetje potgrond en poeder erop.

Ten slotte nog gestrooid op de terrassen. De hele tuin doen is onbegonnen, dan heb ik honderden kilo's nodig.

Wat een ongelofelijke pest!

Mijn vrouw wil weten of ze het poeder op zichzelf kan aanbrengen.

Torinik
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 mei 2019 10:59
Land: belgie
M/V: M

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Torinik » 16 sep 2021 21:50

https://www.ilo.org/dyn/icsc/showcard.display?p_lang=en&p_card_id=0248

Ik zou er voorzichtig mee zijn. Je weet niet precies waar je vrouw zo op reageert. Best naar een huidspecialist als ze een reactie vertoont die zorgen baart.

Torinik
Berichten: 193
Lid geworden op: 11 mei 2019 10:59
Land: belgie
M/V: M

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Torinik » 16 sep 2021 22:02

Ik bedoel maar, het stikt hier dit jaar van de spinnen. Wanneer ik door een web, of maar een draadje loop, begint het te jeuken en zwelt het rood op. De zwelling en de ergste jeuk is op een half uur weg, maar het blijft uren irritant licht jeuken.

Soms reageer je zonder aanwijsbare reden extreem op zoiets, ik heb in Azië ooit beide ogen helemaal dicht gezwollen gehad door zo'n onnozel zijdedraadje.

Probeer eerst te achterhalen wat precies de oorzaak is, het is misschien helemaal geen bloedluis.
Als je kan zou ik de dr. bellen en vragen of ze een anti-histamine tegen de jeuk mag om het ergste wat te verlichten. De eerste generatie anti-histamines werken het snelst, dat zijn die waar je slaperig van wordt.

Sofa
Berichten: 225
Lid geworden op: 25 aug 2020 20:02
Land: Spanje
M/V: V

Re: Mijten en/of luizen eten mijn vrouw op!

Berichtdoor Sofa » 16 sep 2021 23:11

Dank voor de info.

Vind dit toch raar, je kunt zo'n hok volgooien met poeder, je kunt het toevoegen aan het eten van de kippen (las ik op een andere site), het is prima om aan te brengen in de zandbak maar je moet er wel van wegblijven! Als ik dit zo lees dan zou ik het zeker niet op mijn lichaam doen maar wat ik tot nu gelezen heb is het een onschuldig materiaal met alleen maar voordelen...

De reaktie is inderdaad heftig (bij haar dan) d'r hele buik en dijen zitten werkelijk onder de beten en die zijn allemaal rood en veelal geinfecteerd (van het krabben natuurlijk).

Jij hebt het over Azië, wel, jaren terug waren we op een strand in Thailand en daar werd ik dolgebeten, net als zij overigens maar ik was diegene die plotseling jeuk kreeg. De jeuk ging over in een afgrijselijke jeuk en terug in ons hotelletje riep de recpetioniste de hulp in van een legerarts. Ik was helemaal dol van de jeuk, knettergek gewoon. Mijn rug was fors opgezwollen en hartstikke rood. Ik kreeg een plens amonia er over heen en toch nog een en nog een ...

Mijn vrouw had ook beten hoor maar had verder nergens last van.

De beten waren overigens van zandvlooien.

Eerst had ik geen idee wat die kleine ettertjes hier waren, in ieder geval niet opgelopen dankzij een Thaise schone dacht ik maar. Pas later zag ik hele volksstammen in het hok waar moeder en 7 kinderen slapen. Het zijn dus zeker mijten. En ditmaal begrijpt ze mijn zandvlooienjeuk ook wat beter!

Histamine kan ja (kreeg ik toen ook) maar ik heb daar niet aan gedacht. Gisteren talkpoeder erop en vandaag zinkzalf. Ze is vandaag niet al te vaak gebeten en als morgen blijkt dat dit poeder werkt dan zullen het aantal nieuwe beten wel snel afnemen. Ze moet zelf maar beslissen of ze naar de dokter wil.

Terugkomend op dit poeder, is dit data-report in lijn met andere stoffen waarvan je denkt 'kwaad kan het toch eigenlijk niet' of is het helemaal geen onschuldig natuurprodukt?

Ik las alleen maar dat het sterk uitdrogend is en dat het dragen van handschoenen werd aanbevolen. Dat heb ik gedaan maar het poeder zelf was voor mijn gevoel net als bloem, no big deal dus.

PS 1) Azijn: omdat ik nog niets anders had heb ik het dus eerst geprobeerd met pure azijn. Dat helpt maar toch veel minder dan dat ik gedacht had. Een hok heb ik voor de garage geplaatst en veel van die dode mijten zijn toch weer tot leven gekomen. Azijn werkt dus zeker verdovend maar de oorlog win je er niet mee.

PS 2) Ik heb ook trouwens enkele kippen 'beschilderd' met een kwast (poeder met water) onder de veren in de buurt van kale plekken. Dit met het idee dat mijten die komen logeren dit niet overleven en die paar kippen geen nieuwe jeuk zouden krijgen. Ze gaan natuurlijk in de ochtend wel hun veren poetsen etc. Dus zullen ze ook wat poeder binnen krijgen.


Terug naar “Kippenziekten, verwondingen, ongedierte rui etc”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten